Image Alt

Rondleidingen

Kom je een dagje naar Maastricht?

 

Wil je eens een kijkje achter de schermen nemen?

Benieuwd naar hoe het brouwproces nou eigenlijk werkt?

Wij hebben alle antwoorden voor je! Tijdens de rondleiding zal je ondergedompeld worden in de lokale (bier-)geschiedenis gecombineerd met het heden. Je zal een reis maken door de 19e eeuw tot aan de 21ste eeuw, waar je ons huidig brouwproces met eigen ogen kunt ervaren.

Rondleidingen zijn online te boeken via de widget!

Interested in an English tour? This is possible starting from 6 people. To book an English tour, please contact us via the reservations widget.

Stadsbrouwerij Maastricht

  • Start met welkomstdrankje (bier/wijn/fris)
  • Rondleiding door onze microbrouwerij
  • Een bierpakket inclusief 3 bieren van Stadsbrouwerij Maastricht en een handige gadget voor thuis!

De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten

Slechts 23,50 per persoon

Wil je aansluitend nog iets eten of drinken in ons proeflokaal? Maak hier dan nog een aparte reservering voor.

Twee Wyckse stadsbrouwerijen

Voor groepen van 10 tot 20 personen is het mogelijk om twee Wyckse stadsbrouwerijen te bezoeken; Brouwerij Bosch en Stadsbrouwerij Maastricht. Bij het betreden van de binnenplaats, van Brouwerij Bosch, ervaart u hoe ca. een eeuw geleden bier werd gebrouwen. U kunt zien hoe knechten de zware zakken gerst via de smalle trappen naar boven sjouwden en in de monumentale brouwerswoning hoort u even de “Grand Chique de Maestricht”. Na het proeven van een glas ambachtelijk bier keert u terug naar de hedendaagse tijd en maakt u een korte wandeling naar Stadsbrouwerij Maastricht waar u een interessante uitleg krijgt over het starten van deze microbrouwerij en ziet u welke verschillen er zijn in brouwproces t.o.v. een eeuw geleden. Uiteraard onder het genot van een speciaal bier uit eigen brouwerij.

De rondleiding duurt 2,5 uur en is op basis van beschikbaarheid en kan geboekt worden via Brouwerij Bosch. De start is bij Bosch Brouwerij, Wycker Grachtstraat 26, 6221 CX Maastricht.

The Brewer's Secret

‘The Brewer’s Secret’ is een actief groepsspel dat gespeeld wordt in het centrum van Maastricht. In 2 uur tijd ontdek je de twee best bewaarde geheimen van Maastricht, het stadsdeel Wyck én het geheim van de brouwer.