Image Alt

Rondleidingen

Kom je een dagje naar Maastricht?

 

Wil je eens een kijkje achter de schermen nemen?

Benieuwd naar hoe het brouwproces nou eigenlijk werkt?

 

Wij hebben alle antwoorden voor u! Tijdens de rondleiding zult u ondergedompeld worden in de lokale (bier-)geschiedenis gecombineerd met het heden. U zult een reis maken door de 19e eeuw tot aan de 21ste eeuw, waar u ons huidig brouwproces met eigen ogen kunt ervaren

Stadsbrouwerij Maastricht

  • Start met welkomstdrankje (bier/wijn/fris)
  • Rondleiding door onze microbrouwerij
  • Een bierpakket inclusief 2 bieren van stadsbrouwerij Maastricht, een glas en een handige gadget voor thuis!

De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten

Slechts 21,50 p.p.

U kunt vooraf of aansluitend aan uw rondleiding ook een brouwerslunch boeken. Uiteraard kunt u ook à la carte komt lunchen of diner, met of zonder reservering.

Twee Wyckse stadsbrouwerijen

Voor groepen vanaf 10 personen is het mogelijk om twee Wyckse stadsbrouwerijen te bezoeken; Brouwerij Bosch en Stadsbrouwerij Maastricht. Bij het betreden van de binnenplaats, van Brouwerij Bosch, ervaart u hoe ca. een eeuw geleden bier werd gebrouwen. U kunt zien hoe knechten de zware zakken gerst via de smalle trappen naar boven sjouwden en in de monumentale brouwerswoning hoort u even de “Grand Chique de Maestricht”. Na het proeven van een glas ambachtelijk bier keert u terug naar de hedendaagse tijd en maakt u een korte wandeling naar Stadsbrouwerij Maastricht waar u een interessante uitleg krijgt over het starten van deze microbrouwerij en ziet u welke verschillen er zijn in brouwproces t.o.v. een eeuw geleden. In ons gezellige proeflokaal wordt hierna een speciaal bier uit eigen brouwerij geschonken met een bijpassende amuse.

De rondleiding duurt 2,5 uur en is op aanvraag en beschikbaarheid

Start bij Bosch Brouwerij, Wycker Grachtstraat 26, 6221 CX Maastricht

het geheim van de brouwer

‘Het geheim van de brouwer’ is een actief groepsspel dat gespeeld wordt in het centrum van Maastricht. In 2 uur tijd ontdek je de twee best bewaarde geheimen van Maastricht, het stadsdeel Wyck én het geheim van de brouwer.